Lainaohjeita

Huolimatta siitä oletko jo useamman lainan ottanut vai oletko ensikertaa liikkeellä etsimässä rahoitusta verkosta,  suosittelemme  ehdottomasti lukemaan laina ohjeemme läpi. Täältä voit lukea kaikista yleisimmistä asioista joita tulisi lainaa, pikavippiä tai kulutusluottoa  etsiessä ottaa huomioon. 

Kuinka lainaa netistä haetaan?

Lainan hakeminen netistä on todella helppoa. Jokainen netin lainapaikka on tehnyt kaikkensa jotta hakuprosessi olisi mahdollisimman yksinkertainen sekä lainan hakeminen on jokapaikassa ilmaista. Netissä voit täyttää hakemuksen joka käsitellään lähes aina saman päivän aikana ja joskus jopa muutamissa minuuteissa. Näin ollen voit tehdä tarjouspyyntöjä useille lainapaikoille, joka auttaa parhaan valinnan tekemisessä. Lainojen vertailu on ehdottomasti kuluttajan edun mukaista, joten käytä siihen hetki aikaasi koska kyseessä on selvien eurojen säästö.

Mitä lainaajalta vaaditaan?

Yleisimpiä ehtoja joita rahoitusyhtiöt asettavat lainaajalle ovat:

  1.        Ikäraja
  2.        Säännölliset riittävän suuret tulot
  3.        Osoite Suomessa
  4.        Pankkitili Suomessa 

Muitakin ehtoja voidaan lainaajalle asettaa erityisesti silloin kun lainasumma nousee korkeaksi. Pieniä lainoja myönnetäänkin lähes aina kaikille jotka niitä haluavat kunhan maksutausta on henkilöllä kunnossa. Pieniä lainoja saa ilman vakuuksai. Jotkut lainapaikat eivät myönnä lainoja jos tulojen lähteenä on valtiolliset tuet, joten muista tarkistaa tämä hakemusta tehdessäsi. Tuloille ei voi sanoa tarkkaa euro määrää koska asia määräytyy tapauskohtaisesti, muun muassa vuosikoron mukaan.

Ikärajoista löydät lisää tietoa artikkeleistamme ja jos et ole yli 25-vuotias niin voit käydä tarkastamassa mitkä paikat voivat rahaa sinulle lainata. Varsinkin nuoremmille on monet lainapaikat tehneet lainaamisen mahdottomaksi ikärajojen takia. 18-vuotiaille löytyy useita paikkoja hakea vippiä tai lainaa jos talous on muuten kunnossa sekä tulot säännöllisiä. Vuosikorko määräytyy laina ajan mukaan, joten suunnittele takaisinmaksu tätä silmällä pitäen. Tarkista siis ikärajat ennen lainan hakemista ettet turhaa hukkaa aikaasi.

Voiko maksuhäiriömerkinnän omaava henkilö saada lainaa?

 Huolimatta siitä mitä olet kuullut tuttavilta tai aiemmin lukenut netistä, niin jos sinulle on tullut maksuhäiriömerkintä, et lainaa netin lainapalveluista tule saamaan. Jos asiat ovat tähän pisteeseen menneet onkin tärkeää hoitaa luottotietosi kuntoon ennen kuin lisää lainaa haet. Lainakierre on oikea uhka jos talouden hallinnassa on ollut ongelmia, ja kasautuvista lainoista kasvaa iso määrä euroja kulujen muodossa. Ikärajat on tarkoitettu nuoria suojelemaan liian isoilta lainan hakemisilta ja näin on tarkoitus suojella nuorta kuluttajaa maksuongelmilta.

Jos lisärahoituksen saanti kuitenkin on välttämätöntä niin parhaat paikat joiden puoleen kääntyä ovatkin sukulaiset ja ystävät tai mahdollisesti oma pankkisi. Pankki voi joissain tapauksissa lainaa myöntää varsinkin jos asiakassuhde on pitkä ja takaukset on kunnossa. Rahoitusta ja apua voi myös hakea takuu-säätiön velkaneuvonnasta joka saattaa joissain tapauksissa lainaa myöntää tai ainakin auttaa sinua suunnittelemaan taloutesi niin että saat raha-asiasi kuntoon. Henkilökohtainen talouden suunnittelu on helppo tapa saada eurot hallintaan ja tehdä suunnitelma velkojen hoitamiseksi.

Lisää tietoa luottotiedoista voit katsoa Suomen asiakastiedon sivuilta.

Millaisia kuluja lainoissa on?

Eri lainapaikoilla kulut rakentuvat eri tavalla mutta yleisenä nyrkkisääntönä voidaan sanoa että lainan takaisinmaksuaika on suurin kustannuksien lisääjä vuosikorkojen muodossa. Tähän onkin syytä käyttää aikaa ja vaivaa jotta lainasi kulut saat pidettyä mahdollisimman alhaisina. Pikavipeksi mielletään lyhyt kestoiset pienet lainat, ja isomman summan sekä pidemmän maksuajan saa yleensä joustoluottoihin tai pankin myöntämiin lainoihin.

Laske ja harkitse tapauskohtaisesti missä ajassa voit lainasi vuosikorkoineen pois maksaa. Yksinkertaisin menetelmä on suorittaa oman kotitaloutesi tarkka budjetointi jotta tiedät paljonko kuukaudessa säästöön jää rahaa jolla voit lainaasi lyhentää. Laske siis mahdollisimman tarkkaan paljonko kuukausittain euroja tulee sisään ja paljonko niitä virtaa ulos.

Tämän jälkeen voit helposti arvioida minkä suuruisilla kuukausierillä lyhennyksiä voi ilman liiallista painetta taloudelle hoitaa. Suunnitelmallinen talouden hallinta auttaa jos aiot säästää isompaa menoa varten, tai tiedät suuren kuluerän olevan tulossa jossain kohtaa.

 Muutama lainapaikka tarjoaa myös täysin kuluttomia lainoja. Eli kun lainaat rahaa niin tietyillä ehdoilla maksat takaisin täsmälleen saman summan jonka olet käyttöösi saanut. Lisää kuluttomista lainoista löydät myös sivumme artikkeleista. Osan lainoista saa myös ilman takaajia tai vakuuksia.

Säästä rahaa järjestelemällä velkasi uudelleen

Useat lainapaikat netissä myöntävät todella suuria lainoja, jopa 35000 euroon saakka. Suurissakin lainoissa on monesti edulliset hinnat ja voit hakea lainaa ilman takaajia tai vakuuksia. Jos sinulla on vanhoja pienempiä velkoja kannattaakin varmistaa voisitko järjestellä ne uudelleen yhdeksi suuremmaksi ja halvemmaksi lainaksi. Luonnollisesti yksi laina on myös helpompi hoitaa ja selkeämpi kuin se että sinulla on monia lainoja monesta eripaikkaa. Useat eri lainat luovat useita eri kuluja, joten yhdistämällä lainasi saat karsittua lainaan liittyviä maksuja, ei pelkästään korkoa. Säästät siis selviä euroja yhdistelemällä lainasi!

 

Lainaohjeista voit lukea lisää täältä:

§  Kaikki lainapaikat

§  Uudet lainat

§  Lainaa tekstiviestillä

§  Lainan korko

§  Lainaa ilman luottotietoja

 

Mitä lainan hakuun netistä tarvitaan?

Lainaa voi netistä hakea todella helposti ja nopeasti, mutta kuitenkin tarvitset jonkin tavan jolla sinut voidaan varmasti tunnistaa. Helpointa on käyttää tunnistautumisessa pankkitunnuksia. Jonkinlainen tunnistauminen on pakollista turvallisuuden takia koska kenenkään ei tulisi pystyä lainaa hakemaan jonkun toisen nimissä. On siis sinun oman turvallisuutesi kannalta hyvä että lainapaikat vaativat jonkinlaista henkilöllisyyden ja ikäsi varmistamistamiseksi. Jokainen luotettava lainan tarjoaja aina tarkistaa henkilöllisyytesi aukottomasti.

Lainapaikat ovat aina suojanneet yhteytensä todella mallikkaasti ja netissä voit siis hakea lainaa pankkitunnuksilla ilman huolia että niitä kukaan käyttäisi väärin. Muista silti pitää huolta oman tietokoneesi tietoturvasta laina-asioita hoitaessasi.

Millaista lainaa netistä voi hakea?

Yleensä suuret lainat kuten lisärahoitus asuntoa varten tai suurempi käyttölaina on haettu pankista. Tämä on kuitenkin vaivalloinen prosessi koska sinulta vaaditaan yleensä paikanpäälle menoa tiettyyn kellon aikaan jotta lainastasi voidaan neuvotella henkilökohtaisesti. Ikärajat voivat olla myös korkeampia pankkien lainoihin.

 Myös asuntolainan kilpailuttaminen perinteisin menetelmin on hankalaa ja hidasta. Netissä voit kuitenkin helposti hakea suuria kymmenien tuhansien eurojen kokoisia asuntolainoja sekä kilpailuttaa eri pankit sekä rahoitusyhtiöt todella helposti sekä ilmaiseksi.

Myös todella kilpailukykyisiä joustoluottoja voit hakea netin kautta usealta lainapaikalta. Joustoluotto sekä kulutusluotot netin kautta voi hakea ilmaiseksi ja niiden avulla on edullista hankki lisärahoitusta suurempiin investointeihin. Tarkistele siis tarjontaa parhaan vaihtoehdon löytymiseksi omia tarpeitasi varten.