Asuntolaina

Asuntolainaa yleensä haetaan pankista mutta muitakin vaihtoehtoja on.

Asuntolaina

Tutustu asuntolaina.co palveluihin ja voit hakea lainaa myös muihin tarkoituksiin, kuten remonttiin, autoon tai vaikka lomamatkaan.

Etua.fi

Etua.fiEtua.fi tarjoaa erittäin kilpailukykyistä asuntolainaa tai asuntolainasi uudelleen järjestelyä.Voit etsiä uuden asuntolainan kilpailukykyisellä lainamarginaalilla tai kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi yhdellä ilmaisella lainahakemuksella. Etua.fi-hakemuksen isoimpia etuja onkin se, että  tavoitat kerralla useita pankkeja. Säästät siis sekä aikaa että vaivaa ja voit todella helposti vertailla eri pankkien tarjouksia. Vaikka Etua.fi toimii lainan välittäjänä eli ns. lainabrokerina, on palvelu asiakkaalle ilmainen. Itse prosessi on kolmiosainen: ensimmäisessä vaiheessa täytät helpon hakemuksen netissä, toisessa vaiheessa pankki on Sinuun yhteydessä ja pyytää käymään pankkikonttorissa keskustelemassa asuntolainasta ja lainaehdoista tarkemmin, ja viimeisessä vaiheessa valitset sopivimman pankin Sinulle ja allekirjoitat lainasopimuksen.

  • Yhdellä hakemuksella saat asuntolainatarjouksen useammasta pankista, ei erillisiä hakemuksia joka pankkiin
  • Maksuton ja helppo hakemus netissä
  • Tarjouksen pyyntö ei sido Sinua mihinkään
  • Palvelu on Sinulle täysin ilmainen

 

Kuten kaikissa muissakin lainoissa kustannusten vertailu kannattaa. Asuntolainoissa summat jo yksistään voivat olla todella korkeita joten lainojen, kustannusten ja muiden ehtojen vertailun pois jättäminen olisi suuri virhe. Asuntolainasi kustannuksiin vaikuttaa seuraavat asiat:

  • pankin  perimä lainamarginaali (lainamarginaali sovitaan pankin ja asiakkaan välisissä lainaneuvotteluissa ja se on aina asiakaskohtainen)
  • valittu viitekorko
  • laina-aikaAsuntolainaa

Ole tarkkana sopimusten kanssa

Asuntolaina on lähes poikkeuksetta yksi suurimpia lainoja joita tulet koskaan ottamaan. Sitä ei siis tulisi tehdä hätäillen vaan aina rauhassa harkiten ja kirjata tarkkaan sopimuksiin ylös kaikki mahdollisesti tärkeät asiat. Esimerkiksi moni pankki voi myöntyä että voit tulevaisuudessa vaihtaa korkoasi ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan. Koska kukaan meistä ei voi nähdä tulevaisuuteen, eikä voi tietää miten korot tulevat muuttumaan, kannattaa säilyttää itsellään mahdollisuus lainan ehtojen pieniin muutoksiin. Pienikin muutos voi säästää sinulta isojakin summia, riippuen miten pankkien korot ja muut maksut tulevat muuttumaan.