Lainaa ilman luottotietoja

Jos olet maksumerkinnän saanut ja luottotietosi menettänyt on lainan saaminen verkosta käytännössä mahdotonta. Tässä tapauksessa onkin syytä keskittyä siihen että maksuasiat hoidetaan kuntoon ja luottotiedot palautetaan. Jos kuitenkin lainan saaminen olisi välttämätöntä niin kannattaa kääntyä sukulaisten, ystävien tai pankin puoleen. Jos sinulla on pitkä asiakassuhde pankkisi kanssa niin he saattavat myöntää sinulle lainaa. Tämä on kuitenkin erittäin iso "JOS" ja mahdollisuutesi ovat pienet.

 

Lainaa vanhemmilta tai sukulaisilta

Yleensä vanhemmilta tai joltain sukulaiselta lainaaminen onnistuu. Tässä vaihtoehdossa on se hyvä puoli, että yleensä laina on koroton tai hyvin matalakorkoinen, ja takaisinmaksuaika on joustava yllättävien menojen sattuessa, ilman että täytyy tehdä maksullisia uudelleenjärjestelyitä. Isompien summien ollessa kyseessä kannattaa lainasta tehdä kirjallinen sopimus, jottei kyseessä katsota olevan lahjaveron alainen lahjoitus. Lahjaverosta löytyy kattava infopaketti verohallinon sivuilta. Nykyinen raja, ettei lahjaveroa määrätä, on 4000 euroa 3 vuoden aikana.

Lainaa ystäviltä tai sukulaisilta

Mikäli sinulla on pitkäaikaisia ystäviä, voi heiltä mahdollisesti saada lainaa isompiakin summia, mutta yleisesti ystävien ja kavereiden välillä lainasummat ovat yleensä aika pieniä. Monelle rahan lainaaminen pikaiseen rahan tarpeeseen on helpompaa ystäviltä kuin esimerkiksi sukulaisilta.

Lainaa pankista

Pankista lainaaminen voi myös onnistua, varsinkin jos pankin kanssa on pitkä asiakassuhde. Edellytyksenä on muun muassa se, että uusia maksuhäiriömerkintöjä ei ole tullut vähään aikaan. Myöskin aiemmat lainat täytyy olla hoidettuna ja täytyy osoittaa että tämänhetkiset tulot riittävät uuden lainan hoitamiseen.

Lainaa panttia vastaan

Jos sinulla on esineitä jotka kelpaavat pantiksi, kuten kultaa, puhelinosakkeita jne. voit hakea lainaa panttilainaamosta. Yleisin laina-aika on muutamia kuukausia, mutta panttauksen voi myöskin uusia, jos tarvitsee lisää aikaa. Myös esim. kodin elektroniikkaa voi tarjota pantiksi panttilainaamoon.

Vertaislainat

Netistä löytyy muutamia paikkoja joissa yksityiset voivat hakea lainaa toisilta yksityishenkilöiltä. Kuitenkin, osa näistä paikoista ei ota vastaan lainahakemuksia henkilöiltä joilla on maksuhäiriömerkintä. Yleisimmät haetut lainat ovat muutamia tuhansia ja laina-ajat muutamia vuosia.Lainaa ilman luottotietoja

Pikalainat

Pikalainan saaminen tänä päivänä ei onnistu enää, koska kaikki lainayritykset tarkistavat hakijan luottotiedot.

 
  1. Laina
  2. Lainaohjeet
  3. Lainaa ilman luottotietoja