Velkojen järjestely

Yllättävät muutokset elämässä saattavat johtaa tilanteeseen, jolloin maksujen hoitaminen ei onnistu, vaan velkamäärä jatkaa kasvamistaan. Tässä tilanteessa kannattaa olla yhteydessä lainanantajiin ja perintätoimistoihin mahdollisimman pikaisesti ja neuvotella uusi maksusuunitelma taloustilanteen helpottamiseksi.

Maksujärjestelyt velkojan kanssa

Kun järjestellään lainoja uusiksi, tehdään molempien osapuolten välillä maksusuunitelma asiakkaan maksukykyyn perustuen. Useimmiten laina-aika pitenee huomattavastikin, kun kuukausierä saattaa laskea huomattavasti. Lainojen uudelleenjärjestely onnistuu useimmin, mutta kannattaa olla mahdollisimman aikaisin yhteyksissä lainayhtiöön, jottei muodostu turhia kuluja, jotka vaan pahentavat kokonaistilannetta.

Lakisääteinen velkajärjestely

Ennen kuin velat päätyvät ulosottoon, kannattaa tehdä velkojien suuntaan kaikkensa. Useimmat yhtiöt ovat hyvinkin mukautuvaisia asiakkaiden tilanteen suhteen ja mielummin tekevät realistisia uudellenmaksujärjestelyjä viranomaisjärjestelyjen sijaan. Monessa tapauksessa, lainayhtiö tyytyy pienempään summaan kuin mitä he mahdollisesti saisivat ulosoton kautta.  Ulosotto aiheuttaa asiakkaalle lisää kuluja ja hankaluuksia, joten sitä kannattaa välttää viimeiseen asti kaikin mahdollisin keinoin.

Velkaneuvonta

Vuonna 2000 eduskunta sääti lain, joka takaa sen että kaikilla on oikeus ilmaiseen velkaneuvontaan. Valitettavasti käytännössä useissa kaupungeissa on pitkät jonot velkaneuvontaan ja näköpiirissä ei ole parannusta asiaan, asiakkaiden määrä on kasvussa ja kuntien taloustilanne ei monesti salli väen lisäämistä. Velkaneuvontaan kannattaakin varata aika Velkojen järjestelymahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Velkaneuvonnassa on alan ammatti-ihmiset auttamassa talousvaikeuksissa olevia ihmisiä. Heidän avullaan voit löytää vaihtoehtoja taloustilanteesi korjaamiseksi pitkällä aikavälillä, joita ei välttämättä tule itsekseen ajateltua. Heiltä saa myös yhteystietoja instansseihin, jotka voivat auttaa akuutissa tilanteessa, näitä on esimerkiksi Takuu-Säätiö. Takuu-Säätiö tarjoaa muunmuassa yhdistämisluottoa, jonka avulla voit yhdistellä nykyiset lainasi yhteen helpommin hallittavampaan lainaan.